Slik kan du komme i gang med trening på nett

Det er viktig å trene og holde kroppen aktiv i hverdagen. Dette vil sørge for en sunnere livsstil, og en kropp som lever bedre. Teknologi har vært med på å gjøre det lettere for alle å komme i form, fordi du kan gjennomføre treningsøkten hjemme! Du kan enkelt trene mage på en matte i stua, eller trene ben ved å løfte tunge ting i hjemmet. 

Hvis du sliter med å komme i gang med treningen, så kan hjemmetrening ved hjelp av teknologi være en god løsning. Her skal vi ta en titt på hvordan teknologi kan hjelpe deg med å komme i gang med treningen. 

Finn en treningsapp

Du kan starte med å se om du finner en god treningsapp. Det finnes apper til så og si alt der ute, og trening er ikke et unntak. Det finnes apper som kan vise hvordan du trener mage, ben, rumpe, armer, skuldre, rygg og mye mer. I enkelte apper kan du finne spesifikke programmer du kan følge, og velge deg de treningsformene du liker best. Kanskje du vil danse til favorittsangene dine som en god cardio trening, eller gjøre kortere styrkeøkter med enkle øvelser. Det er opp til deg. 

Kartlegg matvaner

En stor del av treningen, er hva du spiser. Kosthold vil være en avgjørende faktor for å nå målene dine, uansett hva de er. Ønsker du å trene magemuskler og få en six-pack, så kan det være du må ned i fettprosent. Da kan et kaloriunderskudd passe ypperlig. Vil du derimot få store muskler, så kan det være lurt å spise mer mat, særlig om du trener mye også. Da er blant annet proteiner viktig for å bygge muskler, og karbohydrater viktig for å få energi til treningen. Alle disse matvanene kan du spore på nett, i apper og programmer som lar deg legge inn hva du spiser og når, for å finne ut av hvor mye kalorier, proteiner, fett og karbohydrater du får i deg. 

Skaff deg en online coach

Hvis du sliter med motivasjon til å komme i gang med treningen, så kan en online coach være løsningen. Da har du noen som presser deg til å komme gjennom mage trening, løping og lignende. De kan coache deg over nett, og dere kan trene sammen på video. I tillegg vil disse trenerne sette opp en treningsplan, og kanskje til og med en matplan, noe som gjør det litt lettere for deg å komme inn i sunne vaner og en god livsstil.